2021 YILI ERKEN HASAT KALAMATA ( EŞEK ) TÜRÜ FİLTRESİZ
ÜRÜN ÖZELLİKLERİ
Renk : Yeşile çalan altın sarısı
Bölge: Güney Ege Üretim şekli: Özel geliştirilmiş yöntemler ile el değmeden hazırlanan zeytinyağımıza üretim süreci içerisinde KESİNLİKLE su ilavesi YAPILMAMAKTADIR. Bununla birlikte ısı üst değeri 21 C dir. Tüm bu üretim özellikleri zeytinyağın içerisinde bulunan polifenollerin yağın içinde hapsolmasını sağlamaktadır. Zeytin Çeşidi:% 100YEŞİLKALAMATA (EŞEK) zeytinlerinden elde edilmiştir.
2020-2021 yılı HASADI
En Yüksek Asit Oranı:0.3
Güney Ege bölgesine has zeytinlerin Ekolojik sistem ile sıkılmış çevreye zarar vermeden üretilmesi ile elde edilen Soğuk İşlem Naturel Sızma Zeytinyağı.
Dil üzerinde ORTA ÜSTÜ acılık, boğazda YÜKSEK yakıcılık mevcuttur.
Taze kesilmiş çimen, çağla badem kokusu ile olmamış elma, yeşil armut, taze yeşil sebze ve otların ( roka, tere,turp otu ) tatları gelmektedir.
Çiğ ya da haşlama tüketilen ürünlerde soslamak için, her türlü salatalarda, ızgara balık ve et türlerinde ideal kullanım.
DEĞERLİ TÜKETİCİLERE BİLGİ:
Aldığınız zeytinyağının rengi, dolapta donup donmaması kesinlikle bir kalite kriteri DEĞİLDİR. Yağ elde edilen zeytinin çeşidinin, bölgesinin, o hasat yılında alınan alınmayan yağmurun, toprak yapısının, kuraklığın etkileri sonucunda farklı renklerde (tabiî ki açık sarıdan koyu yeşile kadar bir renk skalasında) olması yağınızı kaliteli ya da kalitesiz yapmaz. Kalite kriteri olarak seçmeniz sizi beklentiniz dışında yanıltabilir. Çünkü soğukta donan zeytinyağı olmayan yağlarında olduğu kadar ilave maddelerle koyu renk verilmiş ürünler de bulunmaktadır.
Serbest yağ asitliği olarak bahsedilen ve oleik asit cinsinden ölçülerek belirlenen asit miktarı belirli sınırlar içinde o zeytinyağının türünü belirlemekte kullanılır. 0,8 e kadar olan zeytinyağlarına Naturel Sızma Zeytinyağı, 2,0 a kadar olanlara Naturel Birinci Zeytinyağı denmektedir. 0,3 asitliğe sahip bir zeytinyağı kesinlikle muhteşem bir yağ denilemeyeceği gibi 1,80 asite sahip bir zeytinyağına da kötü denilemez. Çünkü asit miktarından daha başka unsurlar kaliteyi belirlemektedir. Bunun için kimyasal analizler ve duyusal analizler en önemli kriterlerdir.
Zeytinyağını tattığınızda aldığınız zeytin meyvesi tadı ile yeşil ve olgun bir çok meyve tadı ve kokusu size iyi bir zeytinyağı ile karşılaştığınızı göstermektedir.
Soğuk Sıkım ( İşlem ) Zeytinyağı nedir? Nasıl üretilir? : Üretim esnasında Türk Gıda Kodeksinde belirtildiği gibi 26 C de ya da altında üretim yapılması gerekmektedir. Bu bulunan mekânın değil hamurun ve zeytinyağının üretim sırasında olması gereken maksimum değerdir. Bununla birlikte bu süreç içinde minimumda ya da hiç su ilavesi yapılmaması gerekir. Dolayısıyla üreticiye sormanız gereken önemli sorular bunlardır. Separatör kullanılıyor mu? Hamurda ya da ayrıştırma makinesine gidiş sırasında su veriliyor mu? 80 C den 40 ya da 35 C dereceye indirilmiş ve su ile işlem yapılmış bir zeytinyağı Soğuk Sıkım ( İşlem) Zeytinyağı değildir.
BU VE BENZERİ KONULARDA SORULARINIZ İÇİN MÜŞTERİ SORULARI KISMINDAN BİZLERE RAHATLIKLA ULAŞABİLİRSİNİZ.
UCUZ ÜRÜN ALMAK İÇİN ÇABALARKEN PAHALI ZEYTİNYAĞI BENZERİ ÜRÜN ALMAYINIZ.
2021 Yılı Erken Hasat Kalamata ( Eşek) Türü FİLTRESİZ Soğuk Sıkım Naturel Sızma Zeytinyağı 5 Litre
Av Yaşar ASiLLER
Evde Bu yağ kullanıldığında kavga çıkıyor. Eşimin annesinden getirdiği az miktarda tereyağ çok kıymetli olduğu için hep onu bizlerden korur durumda. Bu yağı aldığım gün yaptığım yemekte kullandım ve çok lezzetli olduğu için ev halkının beğenisi sonunda eşim bana "Tabiki annemden getirdiğim tereyağını kullanırsan yemekler de bu denli leziz olacaktır. Sen tereyağını bitirmeyemi çalışıyorsun"dedi. Buradan anladımki bu zeytinyağı tereyağı tadı vermesinin yanı sıra lezzet de katıyor. Ben yağımı buldum. Türkiyedeki bütün bölgelerin ürününü ve Yurt dışından da italya ispanya, portekiz gibi ülkelerden de yağ almıştım ama bu tadı bulamamıştım.üretenlerin emeklerine sağlık onlara minnettarım. SAYGILARIMLA
Av Yaşar ASiLLER
Evde Bu yağ kullanıldığında kavga çıkıyor. Eşimin annesinden getirdiği az miktarda tereyağ çok kıymetli olduğu için hep onu bizlerden korur durumda. Bu yağı aldığım gün yaptığım yemekte kullandım ve çok lezzetli olduğu için ev halkının beğenisi sonunda eşim bana "Tabiki annemden getirdiğim tereyağını kullanırsan yemekler de bu denli leziz olacaktır. Sen tereyağını bitirmeyemi çalışıyorsun"dedi. Buradan anladımki bu zeytinyağı tereyağı tadı vermesinin yanı sıra lezzet de katıyor. Ben yağımı buldum. Türkiyedeki bütün bölgelerin ürününü ve Yurt dışından da italya ispanya, portekiz gibi ülkelerden de yağ almıştım ama bu tadı bulamamıştım.üretenlerin emeklerine sağlık onlara minnettarım. SAYGILARIMLA
Ahmet Çakıroğlu Eka Zeytinyağı ve Gıda imalatı ticareti 2008 yılında kurulmuştur. Şirket bünyesinde ki pirgion zeytinyağı fabrikası ise 2009 hasat zamanı üretime geçmiştir.
Şirket sahibi Çakıroğlu ailesi 4. (dördüncü) kuşaktan Ödemiş ve Birgi yöresinin ilk Türk Zeytinyağı işletmesi sahiplerindendir.
Uzun yıllara dayalı ilkeli, etik değerlere sahip, yapılan işin hassasiyet bilincine sahip, ürünün değerini zedelemeden, bu işe bağlı sorumlulukların farkındalığını miras alarak, mevcut teknolojinin en son imkânlarını kullanarak bir mucizeyi yani zeytinyağını insanlığa ulaştırmayı hedef almıştı